Transport & logistiek

Als organisatie opererend in de transport en logistiek sector, is het van essentieel belang dat assets goed functioneren. Stilstand van systemen en machines zorgt immers voor enorme impact op de dagelijkse operatie en kunnen leiden tot aanzienlijke imagoschade. Maar het inrichten van een solide assetmanagement organisatie is niet eenvoudig. Zo moet de organisatie de asset-prestaties verbeteren terwijl de processen continu blijven draaien. Hoe zorg je dan toch voor de succesvolle implementatie van een assetmanagementsysteem? Compris heeft de oplossing.

Dankzij onze jarenlange ervaring binnen de transport en logistiek weten wij dat elke organisatie anders is. Onze oplossing is daarom altijd maatwerk. Na een zorgvuldige analyse van jouw huidige beheerorganisatie brengen wij in kaart hoe je assetmanagement processen kunt inzetten om kosten te besparen, risico’s te beheersen en bedrijfsprestaties te verhogen. Hieronder vind je een greep uit onze dienstverlening:

Ontwikkelen maintenance strategie tot en met de technische werkinstructies;
• Opstellen, monitoren en beheersen van contracten met kritische serviceproviders;
• Begeleiden van in- en outsourcingstrajecten;
• Opzetten en verbeteren van de asset data decompositie en structuur;
• Ontwikkelen visualisaties ten behoeve van prestatiemanagement;
Interim dienstverlening.

Succesvol assetmanagement in de praktijk

Praktijkcase Bol.com

Niet eerder was bol.com asset owner. Belangrijke strategische vraag was daarom in welke mate bol.com zelf regie moet gaan voeren en welke organisatie daarbij past? Samen met Compris is invulling gegeven aan de asset management organisatie, de processen en de tooling.

Praktijkcase APMT

In april 2015 is Compris gevraagd bij te dragen aan het verbeteren van de prestaties, het oplossen van resterende kinderziektes in het gebruik van de kranen en het faciliteren van snellere cycle-tijden van de diepzee-kadekranen. Door inzet van SCRUM-technieken werd effectiever gewerkt en zijn de diepzee-kadekranen in staat meer containers per uur over te slaan.

Praktijkcase RET

De RET vervoert dagelijks vele passagiers met bus, metro, ferry of tram in de regio Rotterdam. Compris heeft in een workshopsessie samen met de afdeling vlootmanagement van RET richting gegeven aan duurzaam asset management.

Praktijkcase HTM

HTM vervoert bijna 100 miljoen reizigers per jaar. Het bedrijf heeft een mooie uitdaging in het beheer en onderhoud van rijdend materieel en infrastructuur voor exploitatie. Voor de Europese aanbesteding van deze laatste activiteit vroeg HTM Compris om inhoudelijke begeleiding van de asset management-aspecten.