(Semi-)overheid

Als organisatie binnen de (semi-)overheid staan de thema’s maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en circulariteit hoog op de agenda. En dat niet alleen, overheidsorganisatie dienen hierin een voorbeeldfunctie te vervullen. Met duurzaam assetmanagement sla je twee vliegen in één klap: het beheersen van kosten en risico’s én bijdragen aan een betere wereld. Wij laten graag zien wat duurzaam assetmanagement voor jouw organisatie kan betekenen.

Met professioneel beheer borg je de veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van assets. Om dit te bereiken is het creëren van draagvlak voor het doorvoeren van veranderingen de sleutel tot succes. Onze professionals weten als geen ander hoe dit werkt en kunnen dankzij hun jarenlange ervaring binnen de (semi-)overheid direct aan de slag. Hieronder vind je een greep uit de dienstverlening:

• Ondersteuning bij totstandkoming van duurzaam beheer;
Opstellen assetmanagement strategie, beleid en doelen;
• Uitvoering van GAP-analyse en begeleiding van het ISO55001-certificeringstraject;
• Begeleiden van aanbestedingstrajecten;
• Duurzaamheidsdoelstellingen vertalen naar eisen en concretiseren naar uitvoering;
Interim dienstverlening.

Succesvol assetmanagement in de praktijk

Praktijkcase
Gemeente Amsterdam

We hebben met de kwalitatieve update van het huidige inspectiekader de gemeente Amsterdam geholpen met een helder beleid en duidelijke aanpak voor het monitoren en inspecteren van civiele constructies. Daarmee kunnen ze invulling geven aan de ambitie om risicogestuurd beheer verder te professionaliseren.

Praktijkcase
Gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag is eigenaar en beheerder van de Hubertustunnel. Om de beschikbaarheid en de veiligheid van de tunnel te garanderen, is Compris gevraagd het aanbestedingstraject te begeleiden. De aanbesteding omvat het onderhoud van de Hubertustunnel en de bijbehorende bediening- en bewakingscentrale.