Luchtvaart

Passagiers op een veilige en prettige manier laten reizen is voor bedrijven binnen de luchtvaartsector het uitgangspunt, rekening houdend met belangrijke thema’s zoals verdere digitalisering, duurzaamheid en circulariteit. Met behulp van de assetmanagement-methodiek, zorg je dat assets doen wat ze moeten doen, van landingsbaan tot aan schakelkasten. Wij ondersteunen diverse spelers uit de luchtvaartsector met het implementeren van assetmanagement. 

Binnen de luchtvaart is het van essentieel belang risico’s tijdig in kaart te brengen en storingen te voorkomen. En dat niet alleen: processen, assets en werkzaamheden dienen te allen tijde compliant zijn. Beschikbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid van assets is de basis voor succes. Onze professionals hebben jarenlange ervaring binnen de luchtvaart en weten hoe zij een assetmanagement organisatie verder brengen. Compris werkt al ruim meer dan 20 jaar binnen deze sector. Hieronder vindt je een greep uit onze dienstverlening:

Implementeren van duurzaam en circulair beheer;
• Opzet van risico gebaseerd onderhoud, training en advies;
• Compliance check op de beheerprocessen aan de hand van geldende (internationale) wet- en regelgeving;
• Innovatieve toepassingen om op afstand 24/7 de assets te monitoren;
• Opstellen en beheersen van contracten met kritische serviceproviders;
Begeleiden van het ISO55001- en ISO50001-certificeringstraject;
• Opzetten, uitvoeren of bemannen van een asset data loket;
Interim dienstverlening.

Succesvol assetmanagement in de praktijk

Praktijkcase
Schiphol Bagage

We hebben het cluster Bagage begeleid met het verder inrichten en professionaliseren van hun asset managementsysteem en bij de certificering van dit systeem volgens de ISO 55001-norm.

Praktijkcase
Schiphol Group

Samen met het energieteam van Royal Schiphol Group hebben wij het energiemanagementsysteem optimaal ingericht en gezorgd dat het systeem voldoet aan de ISO 50001-norm.

Praktijkcase
Rotterdam The Hague Airport

Compris heeft Rotterdam The Hague Airport geholpen bij het bouwen van een solide asset management organisatie. Samen met de afdeling assets & projects is een strategisch asset management plan opgesteld dat vervolgens is vertaald naar praktisch uitvoerbare activiteiten voor elke medewerker: van directie tot monteur.