Beslissen op basis van feiten

Door inzet van asset data management heb je inzicht in wat wordt beheerd, waardoor je besluiten kunt nemen op basis van feiten. Voorbeeldvragen zijn: hoe goed presteren systemen en uit welke onderdelen bestaan ze? Wat wordt er van assets verwacht en voldoen ze daar ook aan? Wanneer zijn de assets aangeschaft? Wie heeft deze spullen geleverd en wanneer verloopt welke garantie? Waar zijn de as-built tekeningen, handleidingen en andere documenten?

Voor elke organisatie met complexe technische bedrijfsmiddelen is het van belang om te weten wat er allemaal wordt beheerd. De juiste en relevante gegevens over alle assets gestructureerd, op elk gewenst moment vindbaar en opvraagbaar. Het is dé basis voor een strakke regievoering, soepel verlopende projecten en een solide onderhoudsorganisatie.

Compris bouwt in samenwerking met de organisatie een database met alle noodzakelijke gegevens van de assets. Wij werken met onder andere Maximo, VersionWorks, ITSM, EDMS en kunnen met elk gewenst CMMS pakket overweg. Wij verzorgen graag het hele traject van nulmeting en inventarisatie van de asset data tot en met het inrichten van de tools en het opleiden van medewerkers.

Asset Decompositie
Asset managers hebben belang bij het verzamelen van asset data om het onderhoud aan assets op de juiste manier in te kunnen richten. Met een goed onderbouwde asset decompositie kun je al deze data overzichtelijk registreren en krijg je grip op de totale onderhoudsorganisatie. Compris heeft voor verschillende, complexe organisaties decomposities opgesteld waarmee opdrachtgevers in staat zijn de regie over hun assets te voeren. Benieuwd naar hoe wij dit gedaan hebben? Download dan hier meer informatie over ‘asset decompositie’.
Asset Data Management
Asset data management is het beheren van data die benodigd is voor het beheer en onderhoud van assets gedurende de gehele life cycle. Dit omvat o.a. beheer van documenten, tekeningen, performance data, software, processen en toegepaste tooling. Beschikbaarheid, betrouwbaarheid en kwaliteit stellen wij hierbij centraal. De Asset Management Professionals van Compris hebben bij verschillende, toonaangevende opdrachtgevers geholpen om het asset data management op orde te krijgen en binnen de organisatie te borgen. Benieuwd hoe zij jouw organisatie verder kunnen helpen? Download dan hier meer informatie over ‘Asset Data Management

FRANK SCHOUTEN
ASSET MANAGEMENT PROFESSIONAL
Wil je meer weten over dit onderwerp, neem dan contact op met deze asset management professional.
Meer informatie / Neem contact op

Compris laat ‘asset management’ voor organisaties werken. Onze 30 asset management professionals zorgen ervoor dat organisaties de regie over hun complexe infrastructuur, productie- en logistieke systemen (terug)krijgen waardoor deze organisaties kunnen excelleren. We hebben oog voor de mensen die ermee werken en bewijzen daar onze meerwaarde als ervaren asset managers met ‘people skills’. Meer informatie