De top-100 van bedrijven in railinfra, water, energie en luchtvaartsector: ze waren te vinden op de IAM Exchange in Londen. Doel van deze bijeenkomst is het uitwisselen van kennis en ervaringen op het gebied van asset management. Compris was ook van de partij.

Veelbesproken thema’s

“Alle aanwezige bedrijven hebben hun eigen specifieke uitdagingen op het gebied van asset management en de life cycle van die assets”, aldus Martijn Bakker. ‘Veelbesproken onderwerp op de Exchange was het vinden van de balans tussen investeren (CAPEX) en onderhouden (OPEX) en de optelsom daarvan (TOTEX), waarbij wordt gekeken naar de gewenste prestaties, de kosten en risico’s. “Een ander belangrijk onderwerp was ‘asset data management’. Hoe krijg je grip op je informatievoorziening en hoe kun je daarmee je bedrijf laten excelleren? Over al deze onderwerpen hebben we als Compris onze expertise kunnen delen.”

Investeringshorizon

“Wat ons opviel was dat veel van de aanwezige bedrijven werken met een lange life cycle”, zegt Ren van ’t Slot, directeur van Compris. “Zij hebben de investeringshorizon vergroot. Denk aan waterbedrijven: zij hebben leidingen die misschien al dertig jaar in de grond liggen. Wat moet je daarmee doen? Voor ons is dit een bevestiging van onze overtuiging dat je moet inzetten op asset data management. Daar zit voor die bedrijven echt de uitdaging.”

REN VAN ‘T SLOT
STRATEGISCH ADVISEUR
Wil je meer weten over dit onderwerp, neem dan contact op met deze asset management professional.
Meer informatie  /  Neem contact op

Compris laat ‘asset management’ voor organisaties werken. Onze 30 asset management professionals zorgen ervoor dat organisaties de regie over hun complexe infrastructuur, productie- en logistieke systemen (terug)krijgen waardoor deze organisaties kunnen excelleren. We hebben oog voor de mensen die ermee werken en bewijzen daar onze meerwaarde als ervaren asset managers met ‘people skills’. Meer informatie