Dat het asset management vak ontwikkelt, kunnen wij goed merken. Steeds meer managers zien de toegevoegde waarde van asset management. Zij kunnen beter richting en prioriteit geven aan acties, en ze kunnen beter en sneller aantoonbaar maken wat de consequenties zijn voor de kwaliteit als de directie bijvoorbeeld besluit om kosten te verlagen. Een goed vooruitzicht voor 2017 en verder!

Moet iedereen in een organisatie iets weten van asset management om tot professioneel asset management te komen? Deze stelling deelden we dit jaar met onze opdrachtgevers. Frank Schonewille, voorzitter van de NEN Commissie van Deskundigen certificatieschema ISO 55001, reageerde eerder op deze stelling in ons lustrummagazine: “Ik zou eerder stellen dat ieder bedrijf iets dient te weten van asset management, dan dat iedereen binnen een bedrijf er iets vanaf moet weten.” De meting levert een goed beeld van de nuances die hierin kunnen bestaan. Overall kunnen we stellen dat iedereen binnen een organisatie iets moet weten van asset management en dat alle disciplines in een organisatie bewust horen te zijn van de invloed en de afhankelijkheid van elkaars discipline. Bruggen slaan dus, want asset management staat niet op zichzelf. De mate waarin iedereen ‘iets dient te weten’ wordt bepaald door de aard en de omvang van de werkzaamheden en de manier waarop men de assets kan beïnvloeden.

Hieruit kunnen we de conclusie trekken dat het inrichten, beheren en onderhouden van een professionele asset management organisatie geen 100% generiek proces is, en per organisatie verschilt. In ons dagelijks werken zien we dat terug; we werken vanuit een leidraad en de op maat gemaakte uitwerking past bij de betreffende organisatie. In 2016 maakten veel organisaties kennis met de Compris Academy waarin we eveneens stilstaan bij het feit dat Asset Management niet langer alleen het domein is van technici, operators en engineers maar juist een integraal onderdeel is van de bedrijfsorganisatie.

Ook in 2017 samen sterk in asset management

Met dank aan onze opdrachtgevers werkten we in 2016 aan geweldige praktijkcases. Praktijkcases die aantonen dat de bewustwording voor het professioneel inregelen van asset management groeit. Voor 2017 wensen we je een sterk asset management jaar toe. Graag introduceren we hiermee onze nieuwste stelling: ‘Het organiseren van professioneel AM leer je alleen in de praktijk.’. Reageren? Dat kan op onze homepage.

REN VAN ‘T SLOT
STRATEGISCH ADVISEUR
Wil je meer weten over dit onderwerp, neem dan contact op met deze asset management professional.
Meer informatie / Neem contact op

Compris laat ‘asset management’ voor organisaties werken. Onze 30 asset management professionals zorgen ervoor dat organisaties de regie over hun complexe infrastructuur, productie- en logistieke systemen (terug)krijgen waardoor deze organisaties kunnen excelleren. We hebben oog voor de mensen die ermee werken en bewijzen daar onze meerwaarde als ervaren asset managers met ‘people skills’. Meer informatie