Acceptatietesten bij APMT Maasvlakte II

APM Terminals (APMT) biedt op Maasvlakte II snelle en betrouwbare containeroverslag via diepzee, rail, binnenvaart en wegtransport. In 2012 is gestart met de bouw van deze volautomatische terminal. Om de assets te laten doen wat ze moeten doen, heeft Compris de service ‘acceptatietesten’ ontwikkeld. Het resultaat is betere performance van de assets, voor nu en in de toekomst.

APMT heeft de ambitie om de meest moderne containerterminal ter wereld te worden. Om dat te bereiken – en natuurlijk om de klanten optimaal te bedienen – wilde APMT weten of het equipment dat zij had gekocht, daadwerkelijk datgene zou doen waarvoor het was aangeschaft.

Meten en verbeteren

Compris heeft veel ervaring met het continu verbeteren van de prestaties van assets. Vanuit die ervaring heeft Compris de service ‘acceptatietesten’ ontwikkeld en toegespitst op de casus van APMT. Acceptatietesten is een continu verbetermechanisme met als doel de aangeschafte assets naar een hoger niveau te tillen. Bij acceptatietesten voeren we functionele testen uit, ‘stresstesten’ we de installaties, signaleren we fouten en problemen, voeren we verbeteringen door en hertesten we. Net zolang tot het equipment voldoet aan de gestelde performance-eisen.

Borgen

En dan: de borging. Om de bereikte kwaliteit ook voor de toekomst te behouden, is een goede overdracht en een ‘zachte landing’ naar de lijnorganisatie erg belangrijk. Compris heeft daarom de toekomstige asset managers en beheerorganisatie betrokken bij het testen en de continue verbeterloop. Ook hebben we het softwarebeheerproces voor APMT ingericht en geborgd in de organisatie.

Hiermee ontstond draagvlak bij de toekomstige asset managers. Zij konden direct de regie nemen over de assets en servicepartijen, en meteen de gevraagde service en kwaliteit leveren aan de operatie. APMT is daarmee in staat haar afspraken na te komen. Klanten krijgen vertrouwen, de volumes groeien en daarmee de winstgevendheid. APMT draait inmiddels volop – en dat maakt ons trots!

Frank Schouten
Asset Management Professional- Business Development
Wil je meer weten over dit onderwerp, neem dan contact op met deze asset management professional.
Meer informatie / Neem contact op

GERELATEERDE SERVICE

Compris laat ‘asset management’ voor organisaties werken. Onze 30 asset management professionals zorgen ervoor dat organisaties de regie over hun complexe infrastructuur, productie- en logistieke systemen (terug)krijgen waardoor deze organisaties kunnen excelleren. We hebben oog voor de mensen die ermee werken en bewijzen daar onze meerwaarde als ervaren asset managers met ‘people skills’. Meer informatie