Luchtvaart

Passagiers op een veilige en prettige manier laten reizen is voor bedrijven binnen de luchtvaartbranche het uitgangspunt. Middels de asset management methodiek, zorgt u dat assets doen wat ze moeten doen; van landingsbaan tot aan schakelkasten. Wij ondersteunen diverse spelers uit de luchtvaartsector hierbij, rekening houdend met belangrijke thema’s zoals verdere digitalisering, duurzaamheid en circulariteit.

Binnen de luchtvaart is het van essentieel belang risico’s tijdig in kaart te brengen en storingen te voorkomen. En dat niet alleen: uw processen, assets en werkzaamheden dienen te allen tijde compliant zijn  én u wilt actief werken aan de beschikbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid van uw assets. Onze consultants hebben jarenlange ervaring binnen de luchtvaart en weten hoe zij uw asset management organisatie verder brengen. Compris werkt sinds 2000 voor diverse organisaties binnen de Nederlandse luchtvaartsector. Hieronder vindt u een greep uit de dienstverlening die wij eerder met succes hebben geleverd.

Implementeren van duurzaam en circulair beheer
• Opzet van risico gebaseerd onderhoud, training en advies
• Compliance check op de beheerprocessen aan de hand van geldende (internationale) wet- en regelgeving
• Innovatieve toepassingen om op afstand 24/7 de assets te monitoren
• Opstellen, monitoren en beheersen van contracten met kritische serviceproviders
Begeleiden van het ISO55001- en ISO50001-certificeringstraject
• Opzetten, uitvoeren of bemannen van een asset data loket
Interim dienstverlening

Meer weten over ons aanbod?

Benieuwd welke oplossingen bij uw organisatie passen? Neem vrijblijvend contact op met Frank Schouten, asset management professional.

Succesvol asset management in de praktijk

Praktijkcase
Schiphol Bagage

We hebben het cluster Bagage begeleid met het verder inrichten en professionaliseren van hun asset managementsysteem en bij de certificering van dit systeem volgens de ISO 55001-norm.

Praktijkcase
Schiphol Group

Samen met het energieteam van Royal Schiphol Group hebben wij het energiemanagementsysteem optimaal ingericht en gezorgd dat het systeem voldoet aan de ISO 50001-norm.

Praktijkcase
Rotterdam The Hague Airport

Compris heeft Rotterdam The Hague Airport geholpen bij het bouwen van een solide asset management organisatie. Samen met de afdeling assets & projects is een strategisch asset management plan opgesteld dat vervolgens is vertaald naar praktisch uitvoerbare activiteiten voor elke medewerker: van directie tot monteur.